Selasa, 2 Oktober 2012

HIZIB JAILANI AL BAGHDADI


Hizib yang mengandung fadhilah dan khasiat yang luar biasa ini adalah kumpulan ayat-ayat Alqur’an, dzikir dan doa yang dipilih dan disusun oleh ulama salafush shalih yang termasyhur sebagai wali­yullah (Kekasih Allah), hanya saja yang membedakan setiap hizib antara lain asrar yang terkandung dalam setiap rangkaian ayat, doa, atau kutipan hadits, yang sesuai dengan karakter Wali (disini  Syeikh Abdul QadirJjailani),iaitu sang penyusun hizib ini.
Sementara, kandungan dalam hizib terdapat banyak sirr (rahasia) yang tidak mudah difahami oleh orang awam, seperti kutipan ayat yang isinya terka­dang seperti tidak terkait dengan rang­kaian doa sebelumnya padahal yang terkait adalah asbabun nuzul-nya. Hizib juga biasanya mengandung lebih banyak ismul a’zham (asma Allah yang agung) yaitu nama Allah seperti yang terkandung diantara “KAf dan NUN”.
Dengan kata lain, hizib yang terbentuk bukan saja atas keinginan para wali saja namun yang diterima dari Rasululloh langsung dan diterima dari Ilham Allah SWT.
Oleh para Awliya hizib disusun dan dirancang ada yang untuk  umum  sehingga semua orang boleh
 meng­amalkannya untuk memperkuat benteng diri dan sebagainya. Ada juga yang dirancang untuk kalangan tertentu yang dianggap memiliki kemampuan lebih dari yang lain.
Mengamalkan suatu hizib tidak terlepas dari cobaan atau ujian . Makanya ketika kita memulai mengamalkan hizib harus lebih ikhlas dan sepenuhnya berserah diri pada Allah agar kita mampu menghadapi semua ujian yang datang.
Antara khasiat Hizib ini ialah:
  1. Dikasihi dan dicintai makhluk
  2. Diberikan ketentraman dalam rumah tangga
  3. Disenangi dalam pergaulan
  4. Mendapatkan kesaktian/kedigjayaan/proteksi zahir batin
  5. Diberikan Allah rezeki yang berlimpah
  6. Mendapat perlindungan harta bendanya
  7. Mendapat kecukupan barokah, karomah, fadhal.
  8. Memecahbelah musuh,kebal api dan sebarang senjata tajam/tumpul,mush akan kaku dll.
  9. Antara hikmah yg utama  adalah berpadunya pembacanya dengan pembuat doa tersebut, dengan ikatan ruh yg membuatnya akan bersama beliau di akhirat.
  10. Senantiasa mendapat pertolongan dari Allah SWT.
InshaAllah,sangat bagus dan mudah diamalkan kerana lafaznya yang ringkas untuk diamalkan setiap hari sebagai amalan diri.

Mahar : RM80.00
TINGKAT GURU : RM150.00

Tiada ulasan:

Catat Ulasan